Ialomitastea
Nr. 2022, Anul , din 18-Mai-2019Categorii
Prima pagina
Editorial
Reportaj - Interviu - Anchete
Sport
Politica
Cultura - Sanatate
Zig-Zag Agerpres
Eveniment
Actualitate
Care va sa zica
Anunturi si Licitatii Publice
Mica publicitate
Contact
Horoscop zilnic
Arhiva
sc oyl company
racman-a
hotel ialomita-a
duo manager
lunca_2012
ALTEX
Prima paginaVersiune pentru tiparireRecomanda unui prieten acest articolParerile cititorilor
Interviurile „Ialomiţei”: Azi, doamna Maria Petre. „Am urmarit, aşa, ca experienţă umană, cum un om poate evolua prin credinţă, în câţiva ani, fantastic”
- Sunteti, doamna Maria Petre, prezenta la un eveniment important in viata de după 1990 a judetului Ialomita, marcarea a „20 de ani de administratie publica judeteana”. Prilej pentru noi de a aduce in fata cititorilor o experienta vasta, aceea a unui vicepresedinte de CJ, a unui europarlamentar, a unui presedinte de partid. Într-un cuvânt, o viata politica intensaă. Doriti sa vorbim, intr-un dialog blitz, despre toate acestea?
- Da, cu dumneavoastra vorbesc intotdeauna cu mare placere
- Ce a lasat Maria Petre in administratia judeteana?
- As prefera sa nu raspund eu, ci sa-i intrebati pe oameni. Si as mai prefera ca printre raspunsurile lor sa figureze si primul Centru de informatii pentru cetateni din Romania, festivalurile de mare valoare- Perlea, Regie de teatru, infiintarea Centrului Cultural Ionel Perlea, a Muzeului Agriculturii, sala de spectacole de la Consiliul Judetean, sunt citeva exemple. Am pus bazele democratiei locale, a fost o perioada curata, frumoasa, interesanta.
- Ce a insemnat Maria Petre candidat la functia de primar al municipiului Slobozia?
- Candidatura mea la primaria Slobozia, de doua ori, in 2004 si 2008, a fost o mare provocare, o experienta dificila si o sansa ratata- pentru Slobozia dar si pentru mine, in plan uman, dar mai ales politic.
- Ce a insemnat Maria Petre ca pretedinte al PDL Ialomita?
- Nu m-am luptat cu nimeni si nu mi-am dorit sa devin, neaparat, presedintele PD. Mi s-a cerut asta, de la nivel central. Nu am avut de ales, am muncit enorm, cu credinta, uneori chiar cu pasiune. Partidul a avut atunci cele mai bune rezultate si cea mai mare crestere din toata istoria lui. Nu doar in Ialomita, in general, dar la noi asta se datora si muncii unei echipe conduse de mine.
- Ce a insemnat PDL Ialomita fara Maria Petre presedinte?
- Nu stiu, e greu de spus, dar sunt niste rezultate, cele de dupa 2009. Vi se par bune?
- In viatţa PDL, ce a insemnat Petre Roman pentru dumneavoastra, ce a insemnat Traian Basescu, ce a insemnat Constantin Popa, ce a insemnat Cazacu Marinica?
- E o serie de nume, de lideri, de oameni dedicati si valorosi care au scris istoria acestui partid, pe care ii respect, cu care am dus batalii grele, care m-au sprijinit si carora le multumesc si azi. Cu exceptia ultimului, care ar trebui sa imi multumeasca el.
- Ce a insemnat Maria Petre ca europarlamentar?
- Din mandatul de deputat european, am citeva lucruri de care sunt mindra: promovarea Romaniei profunde, batalia pentru agricultura romaneasca, cea pentru drumul european al Moldovei, asta pe scurt, in extenso exista un raport public al meu prezentat la inceputul lui 2009.
- Cum v-ati simtit in momentul stabilirii ordinii pe lista de candidati la ultimele europarlamentare?
- Evident, dezamagita. Dar si putin eliberata. Partidul devenise greu de recunoscut. Si timpul mi-a dat dreptate.
- Ne puteti vorbi de o activitate mai putin cunoscuta ialomitenilor, ne puteti vorbi de experienta Gigi Becali?
- Au fost niste ani interesanti. Eu am continuat sa lucrez intr-un loc pe care il stiu deja foarte bine, in care sunt din septembrie 2005, domnul Becali mi-a lasat toata libertatea si-i multumesc. Am urmarit, asa ca experienta umana, cum un om poate evolua prin credinta, in citiva ani, fantastic. Asta e partea extrem de interesanta a experientei mele cu Gigi Becali.
- Cum vedeti Ialomita in 2013?
- O sa va spun cum as vrea sa fie Ialomita in 2013: cu mai multe locuri de munca pentru tineri, ei platesc cea mai mare factura a crizei si la noi si in lume, cu productii bune in agricultura si cu o valorificare mai inteligenta a muncii si produselor din agricultura, cu o infrastructura mai buna.
- Care va fi traseul Mariei Petre in politica urmatorilor ani?
- Vom vedea, ma gindesc daca pauza autoimpusa a fost sau nu suficienta. Asta si pentru ca multa lume m-a intrebat ce ma intrebati si dumneavoastra.
- In finalul dialogului nostru, un cuvânt pentru ialomiteni la inceput de an?
- Un an mai bun, cu un guvern nou, cu sanatate, cu rezultate, pentru ca eu cred ca aceia care conduc acum destinele Ialomitei dar si ale Romaniei sunt constienti de imensa responsabilitate pe care cetatenii nostri le-au transferat-o prin votul din decembrie.
( Nicolae TACHE )
Sondaj
?
ALTEX
hotel parc-a
cabinet estetica-a
spala_bine
hotel ialomita new 2013
LIVIU
SERVICE INTERNATIONAL
Copyright 2004 - 2016 © S.C. IALPRESS S.R.L.  
Ia permisul din prima!
Intrebarile DRPCIV. Mediu de invatare. Legislatie. Pregatire completa pentru categoriile A, B, C si D.