Ialomitastea
Nr. 1046, Anul , din 18-Ianuarie-2020Categorii
Prima pagina
Editorial
Reportaj - Interviu - Anchete
Sport
Politica
Cultura - Sanatate
Zig-Zag Agerpres
Eveniment
Actualitate
Care va sa zica
Anunturi si Licitatii Publice
Mica publicitate
Contact
Horoscop zilnic
Arhiva
sc oyl company
racman-a
hotel ialomita-a
duo manager
lunca_2012
ALTEX
PoliticaVersiune pentru tiparireRecomanda unui prieten acest articolParerile cititorilor
PENSII ŞI…SOLIDARITATE!
Gata, s-a rezolvat! Pensionarii militari din toate armele şi de toate gradele îşi vor primi până pe 31 Martie 2012 pensiile mărite. Domnul General Oprea s-a ţinut de cuvânt şi a luptat până la unu (ianuarie) şi a câştigat lupta cu guvernul care pornise bătălia cu gândul să micşoreze pensiile nesimţite. Se vede clar că pensiile nu erau nesimţite iar calcularea conformă contribuţiei a adus adevărul pe care guvernanţii nu-l cunoşteau. Cu Nelu Botiş şi cu Sebastian Lăzăroiu nici n-aveau cum să-l afle, aceştia fiind defectivi de pricepere în domeniul muncii, ultimul fiind expert în poveşti cu Albă ca zăpada şi Scufiţa roşie, iar primul a fost doar inspector de personal pentru soţia sa. M-apucă mila pentru preşedintele Băsescu, omul care şi-a dorit scăderea tuturor pensiilor şi acum se vede învins de un biet general. Găseşte el bani pentru foştii militari acum pensionaţi, că doar nu suntem o ţară neputincioasă, neputincios este preşedintele când trebuie să le dea banii profesorilor şi îi amână până peste timp.
Pentru pensionarii civili nu sunt bani, ei sunt chemaţi la solidaritate. Nu se făcea ca pensiile de 4-5 milioane să crească, prea se boiereau civilii, iar aceste pensii sunt foooaaarte simţite, le simte românul pe pielea lui.
Şi uite-aşa, o lege furată de Roberta Anastase cu numărătoarea marca PDL, brevetată şi apoi repetată nu se pune în aplicare. Nu este singura lege degeaba dată, dar noi vorbim despre pensii şi solidaritate. Nu înţelegem cine trebuie să fie solidar cu cine, nu înţelegem noi multe, dar ne vom lămuri. Până atunci, pensionarii civili vor sta în frig, vor mânca puţin şi prost, îşi vor reduce porţiile de medicamente şi se vor întreba ce şi cum cu contribuţiile aste la pensii. După 30 de ani de muncă în calitate de muncitor necalificat ai 500 de lei pensie, cât trebuie să fi contribuit pentru pensia asta şi cât or fi contribuit cei cu aceeaşi vechime care au pensii de 2500-3000 de lei? Aduc vorba despre diferenţe şi mă întreb dacă existau plutonieri de miliţie care contribuiau de 5-6 ori mai mult decât civilii la pensie. Noi ştiam că salariile lor erau pe vremea comuniştilor de două ori mai mari decât salariul unui muncitor necalificat, adică 4000 de lei faţă de 2040 lei, că aveau ceva bonusuri, inclusiv nelegale, dar contribuţia nu putea fi de 5-6 ori mai mare. Nici după revoluţie diferenţele de salariu nu erau de 5-6 ori ca să justifice diferenţa de pensii.
Tragem concluzia că şi acum se fac calcule diferite între categorii sociale, poate că PDL-ul a inventat şi altă înmulţire, aşa cum au născocit adunarea din doi în trei şi, pe cale de consecinţă, pentru civili doi înmulţit cu trei este egal cu doi, iar la militari doi înmulţit cu trei este egal cu zece. Să fie cauza acestor matematici diferite sindicatele care sunt puternice la militari şi inexistente, practic, la civili? Poate că într-o zi vom trăi momentul când doi înmulţit cu trei va fi egal cu şase pentru toată lumea şi când legile asumate, legile aprobate tacit sau cele votate vor fi respectate. Poate că într-o zi vom trăi minunea egalităţii de şanse pentru toţi românii şi pensia fiecăruia să fie corect acordată după contribuţie.
( Emil DRUNCEA )
Sondaj
?
ALTEX
hotel parc-a
cabinet estetica-a
spala_bine
hotel ialomita new 2013
LIVIU
SERVICE INTERNATIONAL
Copyright 2004 - 2016 © S.C. IALPRESS S.R.L.  
Ia permisul din prima!
Intrebarile DRPCIV. Mediu de invatare. Legislatie. Pregatire completa pentru categoriile A, B, C si D.