Ialomitastea
Nr. 1052, Anul , din 27-Martie-2020Categorii
Prima pagina
Editorial
Reportaj - Interviu - Anchete
Sport
Politica
Cultura - Sanatate
Zig-Zag Agerpres
Eveniment
Actualitate
Care va sa zica
Anunturi si Licitatii Publice
Mica publicitate
Contact
Horoscop zilnic
Arhiva
sc oyl company
racman-a
hotel ialomita-a
duo manager
lunca_2012
ALTEX
PoliticaVersiune pentru tiparireRecomanda unui prieten acest articolParerile cititorilor
IPP salută decizia Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor de a sancţiona 8 deputaţi surprinşi în 2011 votând atât cu cartela proprie de vot cât şi cu cele ale colegilor
Bucureşti, 3 ianuarie 2012 ■ Institutul pentru Politici Publice (IPP) salută decizia Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor de a îi sancţiona pe cei 8 deputaţi (Ciprian-Florin Luca – PSD, Vasile Berci – PNL, Dănuţ Liga – PDL, Marius Dugulescu – PDL, Valentin Rusu – PDL, Ioan Stan – PSD, Gheorghe Ana – PSD şi Ion Dumitru – PSD) care, în diferite şedinţe de plen din 2011, au votat atât cu cartelele proprii cât şi cu cele ale unor colegi - deputaţi.
Amintim că această decizie a fost luată în urma sesizării nr. 2571/18 noiembrie 2011 depusă de către Institutul pentru Politici Publice, dezbătută în şedinţa Comisiei Juridice din 29 noiembrie 2011 - care a exprimat un punct de vedere favorabil sancţionării deputaţilor - şi ulterior susţinută în şedinţa Biroului Permanent din 22 decembrie 2011. Pe tot parcursul anului 2011, Institutul a dus o campanie susţinută la nivelul liderilor de grup şi ai membrilor Biroului Permanent pentru ca aceştia să îşi asume stoparea deputaţilor - pianişti.
Având în vedere că este pentru prima oară când se aplică o astfel de sancţiune în Parlament, interzicerea participării cu doar o zi la lucrările Camerei Deputaţilor, dintr-un maxim de 15, poate fi considerată un prim pas în stoparea acestui fenomen grav. Pe de altă parte, având în vedere că pentru o faptă de o gravitate similară: votarea de mai multe ori la alegerile parlamentare, 32 de persoane se află în detenţie ispășind pedepse pentru astfel de fapte, sancţiunile actualului Regulament sunt total neadecvate. De aceea, reamintim că IPP a elaborat o propunere legislativă prin care votul multiplu în Parlament să fie sancţionat cu aceleaşi sancţiuni aplicabile în prezent cetăţenilor care votează de mai multe ori la alegeri.
IPP cere public liderilor partidelor parlamentare precum şi liderilor de grupuri parlamentare să confirme susţinerea faţă de această iniţiativă legislativă. Astfel, Institutul va contacta toţi liderii partidelor parlamentare, care sunt şi parlamentari, pentru a prelua această importantă iniţiativă legislativă şi a o depune chiar de la începutul următoarei sesiuni parlamentare.

( )
Sondaj
?
ALTEX
hotel parc-a
cabinet estetica-a
spala_bine
hotel ialomita new 2013
LIVIU
SERVICE INTERNATIONAL
Copyright 2004 - 2016 © S.C. IALPRESS S.R.L.  
Ia permisul din prima!
Intrebarile DRPCIV. Mediu de invatare. Legislatie. Pregatire completa pentru categoriile A, B, C si D.