Ialomitastea
Nr. 1008, Anul , din 12-Ianuarie-2019Categorii
Prima pagina
Editorial
Reportaj - Interviu - Anchete
Sport
Politica
Cultura - Sanatate
Zig-Zag Agerpres
Eveniment
Actualitate
Care va sa zica
Anunturi si Licitatii Publice
Mica publicitate
Contact
Horoscop zilnic
Arhiva
sc oyl company
racman-a
hotel ialomita-a
duo manager
lunca_2012
ALTEX
Prima pagina
„Bravos naţiune ! Halal să-ţi fie !”

Incă o instituţie-parazit a statului român

Într-un recent articol, jurnalistul Ion Cristoiu menţiona: „Comemorarea unei Revoluții al cărei Personaj principal e declarat criminal pentru ceea ce a făcut în timpul « Revoluției » nu e singura schizofrenie din aceste zile". Nu-l putem contrazice, pentru că, o altă ispravă din aceeaşi categorie, înscrisă la capăt de an în Jurnalul de bord al Parlamentului României, îi dă dreptate: Cadoul anului pentru „casa regală" a Republicii România - o sinecură de un milion de euro pe an, Palatul Elisabeta în folosinţă gratuită, un director şi 20 de servitori plătiți din banii contribuabilului român!
După eşecul unei inițiative nefinalizate, proiectul de lege reinventat de actualul șef al S.I.E., privind statutul „casei regale" (fără rege - n.r.), a trecut pe furiş prin Senatul României, cu 71 de voturi - pentru, 5 - împotrivă şi 15 abţineri. Potrivit actului normativ care urmează să fie promulgat, va lua ființă „Institutul pentru promovarea valorilor naţionale «regele Mihai I»" (I.P.V.N.-R.M.I), ca instituție publică de interes național (nu se precizează în ce constă - n.r.). Făcătura va funcționa în Palatul Elisabeta, dat în folosință gratuită I.P.V.N.-R.M.I de către Regia Autonomă - Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat (R.A.-A.P.P.S.). Bugetul anual nu poate fi mai mic de 4.000.000 de lei, adică aproximativ 850.000 de euro și va fi suportat din bugetul Senatului (mai pe şleau spus, din buzunarul contribuabilului pe care nu l-a întrebat nimeni dacă vrea asemenea bazaconie parazită - n.r.)[1].
Institutul va fi condus de un director (cu număr de mandate nelimitat, poate chiar pe viaţă - n.r.), numit de Senat după nominalizarea de către casa regală a Republicii România, conform criteriilor doar de ea ştiute. Organigrama cuprinde, pe lângă director, încă 20 de slugi oficiale.
„În principal, faţă de forma adoptată în mod tacit la Cameră, noua găselniţă este regândită ca instituţie publică de interes naţional şi nu ca autoritate administrativă autonomă cu personalitate juridică sub control parlamentar, cum a fost propusă de iniţiatori. Sub aspectul regimului juridic al sediului care este alocat acestui institut, respectiv Palatul Elisabeta, acesta rămâne proprietatea privată a statului român în administrarea R.A.-A.P.P.S. fiind alocat cu titlu gratuit pentru desfăşurarea activităţii noului institut. Proprietatea şi dreptul de administrare rămân cum au fost reglementate până în prezent, ele fiind asigurate pentru realizarea scopului (nu foarte explicit şi uşor de improvizat n.r.). De asemenea, o altă modificare substanţială are în vedere modalitatea de desemnare a directorului institutului, care, ca funcţionalitate, este în coordonarea Senatului. În această formă de institut naţional cu personalitate juridică, plenul Senatului este cel competent să numească directorul institutului, care va colabora pentru realizarea proiectelor şi programelor institutului cu un consiliu de onoare (?) desemnat potrivit principiilor enunţate în amendamente"[2].
Pentru a pune bomboana pe coliva pomenii de la finele anului, Preşedintele Comisiei juridice a Senatului României nu s-a sfiit să declare : „Este nevoie de această instituţie în scopul promovării valorilor naţionale". O fi uitat domn preşedinte că Mihai-Viteză a abdicat în '47? Dacă a rămas corijent la Istoria Românilor sau nu a ştiut niciodată, îl invit să privească imaginea alăturată... spune multe. Proiectul noii zăpăceli naţionale a fost iniţiat de parlamentarii P.S.D. şi ALDE, noua instituţie-parazit adaugându-se altor două comandaturi Gestapo-N.K.V.D.-iste : I.N.S.H.R.-E.W. şi C.N.C.D. Acestea - plătite tot de la bugetul statului, adică de „prostime" - taie, re-condamnă şi spânzură „pe cine vrea muşchii lor", după cheful celor care le conduc. Vreţi dovada? Nu cu mult timp în urmă, directorul uneia dintre comandaturile numite afirma: „oricare cetăţean român care nu este ţăran dar poartă costum naţional românesc poate fi considerat legionar!".
„Bravos naţiune ! Halal să-ţi fie !"

Grafica - I.M.
------------------------------------------
[1] adaptare după https://www.comisarul.ro/articol/info-starpiturile-margareta-si-duda-primesc-cadou-_977231.html?fbclid=IwAR1DkddIqEp-mAjQ0w0nwfCB_MT8DxvdQnOPqehVRSRcVn8XDZB4UoZyUqY - 26.12.2018
[2] precizarea senatoarei P.N.L., Iulia Scântei.

ART EMIS ACADEMY [citeste]
75 la sută dintre francezi aprobă „Gilets jaunes”

A nu se confunda demonstraţiile francezilor reprezentaţi de „Gilets jaunes” cu anarhismul hoardelor „#rezist din Piaţa Victoriei. Dacă primii luptă împotriva globalizării agresive şi a intereselor Noii Ordini Mondiale, mercenarii multinaţionalelor sorosiste urmăresc interese contrare, inclusiv subjugarea totală a românilor forţelor oculte. Vă rugăm să citiţi cu atenţie preluarea textului publicaţiei franceze, lăsându-vă să trageţi singur concluziile . (Redacţia ART-EMIS)

Potrivit ultimei ediții a sondajului nostru Live Opinion lansat miercuri și pilotat de Institutul Elabe, sprijinul vestelor galbene franceze este la cel mai înalt, câștigând trei sferturi din populație. Pe termen lung, „Vestele galbene” nu văd sprijinul popular pe care îl prognozează in erodare. Dimpotrivă, conform ultimului sondaj realizat de Institutul„ Elabe” după discursul lui Emmanuel Macron lansat miercuri după-amiază, 75 la sută dintre francezi aprobă mobilizarea lor, la patru zile după evenimentul de pe Champs-Elysees. Excluzând unele excese, pentru un eventual plebiscite (referendum – n.r.) a câştigat cinci puncte într-o săptămână.
Doar 17 la sută dintre respondenți declară că nu sunt de acord cu mișcarea. În detaliu, acest sprijin este nuanțat dacă examinăm cu atenție diversele medii sociale. Este de 75 la sută dintre clasele de mijloc, până la zece puncte, clasele populare aprobă 83 la sută, un câștig de opt puncte. Deși fenomenul este adesea prezentat ca expresia unei Franțe periferice la marginea rupturii, se pare că se bucură de o statistică impresionantă în comunitățile rurale: 83 la sută dintre locuitori o validează (+4 puncte). Acestea sunt 77 la sută (+5 puncte) pentru a răspunde în același mod în orașele mici și 80 la sută (+4 puncte) în orașele mijlocii.
Dacă în concentrații mai mari, „Vestele galbene” nu au aceleași procente, beneficiază de o bunăvoință considerabilă a populaţiei franceze: 70 la sută dintre locuitorii marilor aglomerări, cu un salt de opt puncte, văd furia lor cu ochi buni, iar parizienii sunt 68 la sută (+5 puncte) pentru a-și arăta sprijinul.
Francezii se confruntă cu o situație financiară dificilă şi aprobă mişcarea „Vestelor galbene” într-un procent de 84 la sută, câștigând trei puncte în de procentaj, în timp ce sprijinul cetățenilor mai bogați este cuantificata la 67 la sută (ceea ce implică în continuare o creștere de șapte puncte). Pe de altă parte, sprijinul directorilor scade semnificativ (56 la sută, în scădere cu 9 puncte).

Printre cele mai populare mișcări

Aceste date plasează „Vestele galbene” printre cele mai populare mișcări sociale din partea publicului, în ultimii ani: numai manifestarea poliției denunță lipsa de octombrie 2016 înseamnă că personalul de îngrijire medicală la domiciliu și sa retras din martie anul trecut depășindu-le, ajungând la 88 la sută, 86 la sută și 81 la sută în timp. Dacă studiem mişcarea „Vestelor galbene” prin prisma unui plebiscit, observăm că sprijinul pentru formularea acestui ras-the-bol fiscal și social este deosebit de marcat de către alegătorii Marine Le Pen în timpul primei runde a alegeri prezidențiale, cu 91 la sută dintre suporteri în cadrul acestora (+ 9 puncte). Alegătorii lui Jean-Luc Mélenchon urmăresc îndeaproape, cu un scor de 86 la sută, cu o creștere identică. „The fillonistes“ (70 la sută, + 8 puncte) și o majoritate a „Vesteleor galbene” apare chiar si în cazul persoanelor care au votat pentru Emmanuel Macron (52 la sută, + 3 puncte).

20 la sută dintre francezi susţin că sunt „Veste galbene”!

Pentru a susține şi a fi, desigur, sunt două lucruri diferite. Dar, din nou, cifrele arată o statistică favorabilă pentru „Vestele galbene”: 20 la sută dintre francezi se declară a fi veste galbene. Această identificare operează în special în rândul celor care se confruntă cel mai mult cu dificultăți financiare, clasele populare mai larg și cele rurale. 27 la sută dintre membrii acestor trei segmente ale populației pretind că fac parte din mișcare. 42 la sută dintre alegătorii Marine Le Pen își proclamă calitatea de membru în procesiuni, iar 20 la sută din cei de la Jean-Luc Melenchon fac același lucru. Nivelul scade la 16 la sută dintre cei care au ales Francois Fillon în primul tur al alegerilor prezidențiale și sub 10 la sută pentru tabăra lui Benoît Hamon (9 la sută) și Emmanuel Macron (5 la sută).
Propunerile lui Emmanuel Macron şi dorința sa de a deschide o „mare concertare” în teritoriile privind tranziția ecologică şi socială, evident nu au convins francezii. 81 la sută dintre aceștia consideră că executivul „nu ascultă” protestatarii (și „deloc”, 48 la sută). Un sprijin popular larg, o identificare considerabilă a mișcării, un executiv judecat sever în răspunsurile pe care le aduce, tot ceea ce nu indică în direcția ieșirii din criză a puterii. 69 la sută dintre francezi cred că „Gilets jaunes” ar trebui să-și continue acțiunea.

Robin VERNER, Franța
ART EMIS ACADEMY
[citeste]
Poveste din Urziceni

Odată ce i s-a tras cortina, Festivalul Național de Umor Urziceni, cuprinzând Concursul internațional de caricatură, aflat la a XXII-a ediție și Concursul național de epigramă, aflat la a XII-a ediție, a devenit o poveste. O poveste frumoasă, asemenea celorlalte 21 de surate anterioare, pe care urzicenenii, și nu numai – am în vedere și sutele artiști și de invitați de-a lungul timpului din toate colțurile țării - au trăit-o la nivelul emoțional cel mai înalt, având în vedere amploarea manifestației - ridicându-și ștacheta an de an tot mai sus -, apoi solemnitatea imnului național și a imnului festivalului, atelierul de caricatură în care cei mai mari caricaturiști ai țării au realizat, non-stop, portrete ale spectatorilor, vernisajul expoziției de caricatură - urmat de acordarea premiilor de către un juriu internațional, recitalul binecunoscutului cantautor Octavian Mândruță, premierea la concursul de epigrame, momentele umoristice de neuitat cu actrița Doina Ghițescu, momentele muzicale din repertoriul național și internațional cu Cristina Iacob și Iulia Heleanu & Band, antrenantul duel al epigramiștilor, excelentul grup de la Făgăraș, „Experiment 77”, totul culminând cu grupul „Vouă” având o temă inspirată, „Și râsul ne unește”, condus măiastru - și text și muzică – de inegalabilul prezentator sportiv Adrian Fetecău, care a ridicat sala în picioare, creând un entuziasm general.
Nu este rolul meu, ca simplu spectator - prezent la toate edițiile anterioare - să fac un proces-verbal al minunilor întâmplate în foaierul Casei de Cultură a Sindicatelor din Urziceni în ziua memorabilă de 8 decembrie 2018. Nu am pus între ghilimele adjectivul „memorabilă”, pentru că, acum, la rece, gândul m-a condus la o întrebare firească. Cine este artizanul acestei manifestări culturale de excepție care plasează Urzicenii pe harta umorului și a caricaturii românești și universale de mai bine de 22 de ani? Răspunsul îl știe și oricine: Nicolae Petrache, Directorul Casei de Cultură, acum și responsabil cu activitatea Bibliotecii Municipale, care, cu timpul, a transformat, prin acest festival, un orgoliu urzicenean în mândrie națională. Este mândrie, pentru că la această ediție au fost primite, prin e-mail 1672 de caricaturi cu o temă actuală și generoasă, „100 – împreună”, din 52 de țări de pe toate continentele (350 dintre ele înrămate și expuse publicului până la ediția viitoare, în foaier) și 32 de epigramiști din România, Basarabia și Israel, acestea având tema „Hai să dăm mână cu mână.” A se observa cele două teme propuse, și la caricatură, și la epigramă, sugerând ideea de sărbătoare a unității românești.
Să ne gândim că în spatele acestui festival a stat un an întreg de muncă al managerului Nicolae Petrache, care a început să-l gândească din momentul când l-a finalizat pe cel anterior, adică: asigură finanțarea, care nu-i deloc o joacă - aici felicitări Primarului și Consiliului Local -, imaginează temele, lansează concursul, lansează invitațiile pentru artiști și pentru juriile celor două concursuri, asigură-te de prezență, asigură-le drum și cazare, asigură premiile, primește și dirijează spre juriu cele 350 de caricaturi rămase în concurs, înrămează-le, primește concurenții, cazează-i, dirijează toată această mașinărie ca să funcționeze perfect timp de fix patru ore… Toate cu bani puțini și ajutoare și mai puține. Asta pentru că Nicolae Petrache este un manager cultural, pe care România îl cunoaște mai mult decât îl știu urzicenenii, pentru că are o colecție impresionantă de pictura, pentru că este prezent la mari expoziții de pictură din țară, chiar și cu lucrarile sale, pentru că face grafică și caricatură, pentru că se zbate, pe tăcute, cu tenacitate și modestie pentru cultura orașului. Și nu numai cu festivalul, Dumnealui fiind artizanul majoritații manifestărilor din oraș, din întreg anul.
Fără Nicolae Petrache și Festivalurile lui – poveste fără sfârșit - Urzicenii ar fi sărac în cultură, ca să nu zic pustiu...
Felicitări Domniei Sale și echipei care l-a ajutat!
[citeste]
Alte titluiri la Prima pagina
Marian Buzea, primarul comunei Gheorghe Lazăr: „Datorită experienței noastre și a unui bun management, reușim să ne asigurăm, singuri, finanțarea și cofinanțarea proiectelor”
Chiar există copii care se gândesc la moarte
Veteranii - eroii fără vârstă (III)
Zile libere în 2019
BLITZ
Magazin incendiat intenționat la Malu Roșu
Campanie anti-românească în spațiul U.E.
Moartea politică a ucigaşului naţiei nu este o alternativă, ci act de supravieţuire al naţiei
Să înceapă balul! Muzica!
Tinel în pași de pamporea
Sondaj
?
ALTEX
hotel parc-a
cabinet estetica-a
spala_bine
hotel ialomita new 2013
LIVIU
SERVICE INTERNATIONAL
Copyright 2004 - 2016 © S.C. IALPRESS S.R.L.  
Ia permisul din prima!
Intrebarile DRPCIV. Mediu de invatare. Legislatie. Pregatire completa pentru categoriile A, B, C si D.