Ialomitastea
Nr. 1046, Anul , din 18-Ianuarie-2020Categorii
Prima pagina
Editorial
Reportaj - Interviu - Anchete
Sport
Politica
Cultura - Sanatate
Zig-Zag Agerpres
Eveniment
Actualitate
Care va sa zica
Anunturi si Licitatii Publice
Mica publicitate
Contact
Horoscop zilnic
Arhiva
sc oyl company
racman-a
hotel ialomita-a
duo manager
lunca_2012
ALTEX
Prima paginaVersiune pentru tiparireRecomanda unui prieten acest articolParerile cititorilor
75 la sută dintre francezi aprobă „Gilets jaunes”

A nu se confunda demonstraţiile francezilor reprezentaţi de „Gilets jaunes” cu anarhismul hoardelor „#rezist din Piaţa Victoriei. Dacă primii luptă împotriva globalizării agresive şi a intereselor Noii Ordini Mondiale, mercenarii multinaţionalelor sorosiste urmăresc interese contrare, inclusiv subjugarea totală a românilor forţelor oculte. Vă rugăm să citiţi cu atenţie preluarea textului publicaţiei franceze, lăsându-vă să trageţi singur concluziile . (Redacţia ART-EMIS)

Potrivit ultimei ediții a sondajului nostru Live Opinion lansat miercuri și pilotat de Institutul Elabe, sprijinul vestelor galbene franceze este la cel mai înalt, câștigând trei sferturi din populație. Pe termen lung, „Vestele galbene” nu văd sprijinul popular pe care îl prognozează in erodare. Dimpotrivă, conform ultimului sondaj realizat de Institutul„ Elabe” după discursul lui Emmanuel Macron lansat miercuri după-amiază, 75 la sută dintre francezi aprobă mobilizarea lor, la patru zile după evenimentul de pe Champs-Elysees. Excluzând unele excese, pentru un eventual plebiscite (referendum – n.r.) a câştigat cinci puncte într-o săptămână.
Doar 17 la sută dintre respondenți declară că nu sunt de acord cu mișcarea. În detaliu, acest sprijin este nuanțat dacă examinăm cu atenție diversele medii sociale. Este de 75 la sută dintre clasele de mijloc, până la zece puncte, clasele populare aprobă 83 la sută, un câștig de opt puncte. Deși fenomenul este adesea prezentat ca expresia unei Franțe periferice la marginea rupturii, se pare că se bucură de o statistică impresionantă în comunitățile rurale: 83 la sută dintre locuitori o validează (+4 puncte). Acestea sunt 77 la sută (+5 puncte) pentru a răspunde în același mod în orașele mici și 80 la sută (+4 puncte) în orașele mijlocii.
Dacă în concentrații mai mari, „Vestele galbene” nu au aceleași procente, beneficiază de o bunăvoință considerabilă a populaţiei franceze: 70 la sută dintre locuitorii marilor aglomerări, cu un salt de opt puncte, văd furia lor cu ochi buni, iar parizienii sunt 68 la sută (+5 puncte) pentru a-și arăta sprijinul.
Francezii se confruntă cu o situație financiară dificilă şi aprobă mişcarea „Vestelor galbene” într-un procent de 84 la sută, câștigând trei puncte în de procentaj, în timp ce sprijinul cetățenilor mai bogați este cuantificata la 67 la sută (ceea ce implică în continuare o creștere de șapte puncte). Pe de altă parte, sprijinul directorilor scade semnificativ (56 la sută, în scădere cu 9 puncte).

Printre cele mai populare mișcări

Aceste date plasează „Vestele galbene” printre cele mai populare mișcări sociale din partea publicului, în ultimii ani: numai manifestarea poliției denunță lipsa de octombrie 2016 înseamnă că personalul de îngrijire medicală la domiciliu și sa retras din martie anul trecut depășindu-le, ajungând la 88 la sută, 86 la sută și 81 la sută în timp. Dacă studiem mişcarea „Vestelor galbene” prin prisma unui plebiscit, observăm că sprijinul pentru formularea acestui ras-the-bol fiscal și social este deosebit de marcat de către alegătorii Marine Le Pen în timpul primei runde a alegeri prezidențiale, cu 91 la sută dintre suporteri în cadrul acestora (+ 9 puncte). Alegătorii lui Jean-Luc Mélenchon urmăresc îndeaproape, cu un scor de 86 la sută, cu o creștere identică. „The fillonistes“ (70 la sută, + 8 puncte) și o majoritate a „Vesteleor galbene” apare chiar si în cazul persoanelor care au votat pentru Emmanuel Macron (52 la sută, + 3 puncte).

20 la sută dintre francezi susţin că sunt „Veste galbene”!

Pentru a susține şi a fi, desigur, sunt două lucruri diferite. Dar, din nou, cifrele arată o statistică favorabilă pentru „Vestele galbene”: 20 la sută dintre francezi se declară a fi veste galbene. Această identificare operează în special în rândul celor care se confruntă cel mai mult cu dificultăți financiare, clasele populare mai larg și cele rurale. 27 la sută dintre membrii acestor trei segmente ale populației pretind că fac parte din mișcare. 42 la sută dintre alegătorii Marine Le Pen își proclamă calitatea de membru în procesiuni, iar 20 la sută din cei de la Jean-Luc Melenchon fac același lucru. Nivelul scade la 16 la sută dintre cei care au ales Francois Fillon în primul tur al alegerilor prezidențiale și sub 10 la sută pentru tabăra lui Benoît Hamon (9 la sută) și Emmanuel Macron (5 la sută).
Propunerile lui Emmanuel Macron şi dorința sa de a deschide o „mare concertare” în teritoriile privind tranziția ecologică şi socială, evident nu au convins francezii. 81 la sută dintre aceștia consideră că executivul „nu ascultă” protestatarii (și „deloc”, 48 la sută). Un sprijin popular larg, o identificare considerabilă a mișcării, un executiv judecat sever în răspunsurile pe care le aduce, tot ceea ce nu indică în direcția ieșirii din criză a puterii. 69 la sută dintre francezi cred că „Gilets jaunes” ar trebui să-și continue acțiunea.

Robin VERNER, Franța
ART EMIS ACADEMY
( )
Sondaj
?
ALTEX
hotel parc-a
cabinet estetica-a
spala_bine
hotel ialomita new 2013
LIVIU
SERVICE INTERNATIONAL
Copyright 2004 - 2016 © S.C. IALPRESS S.R.L.  
Ia permisul din prima!
Intrebarile DRPCIV. Mediu de invatare. Legislatie. Pregatire completa pentru categoriile A, B, C si D.