Ialomitastea
Nr. 1041, Anul , din 14-Noiembrie-2019Categorii
Prima pagina
Editorial
Reportaj - Interviu - Anchete
Sport
Politica
Cultura - Sanatate
Zig-Zag Agerpres
Eveniment
Actualitate
Care va sa zica
Anunturi si Licitatii Publice
Mica publicitate
Contact
Horoscop zilnic
Arhiva
sc oyl company
racman-a
hotel ialomita-a
duo manager
lunca_2012
ALTEX
Prima paginaVersiune pentru tiparireRecomanda unui prieten acest articolParerile cititorilor
Dolarul a prins viteză

De aproape două luni perechea euro/leu fluctuează în jurul pragului de 4,66 lei, depășirea celui de 4,67 lei fiind testat de mai multe ori.
În perioada analizată, cursul euro a scăzut de 4,6630 la 4,6586 lei, pentru ca la sfârșitul ei, cursul să fie stabilit la 4,6599 lei, atunci când tranzacțiile s-au realizat într-un culoar îngust, 4,655 – 4,662 lei
Înrăutățirea situației politice din zona euro a facut ca media dolarului american să crească de la 4,0588 la 4,1469 lei, maximul ultimelor 18 luni. Cotațiile din piață fluctuau la finalul intervalului între 4,136 și 4,153 lei.
Moneda elvețiană se tranzacționa pe piețele internaționale între 1,134 și 1,137 franci/euro, iar cursul ei a urcat de la 4,0751 la 4,1011 lei.
Perspectivele leului rămân negative, urmare a înrăutățirii situației economice. La începutul perioadei, Comisia Europeană a publicat prognozele sale privind România.
Chiar dacă guvernarea PSD-ALDE anunță constantat îndeplinirea țintelor propuse, CE a revizuit în scădere proiecțiile sale. Prognoza privind creşterea economiei României în
acest an a fost adusă de la 4,1 la 3,6%. În ceea ce privește deficitul bugetar din 2018,
acesta a fost urcat la 3,3%, peste ţinta de 3% din PIB asumată de România prin Tratatul
de la Maastricht.
BNR a continuat șirul operațiunilor de tip repo, împrumutând din nou băncile comerciale care aveau nevoie de lichiditate. Suma introdusă în piață a fost mai mică decât la precedentele două intervenții, ea ridicându-se la „doar” puțin peste 5,3 miliarde lei. Ca de obicei, dobânda plătită este 2,5%, egală cu cea de politică monetară.
Intervenția BNR în piața monetară, a făcat ca indicele ROBOR la trei luni, utilizat la calcularea dobânzilor la majoritatea creditelor în lei, să scadă la 3,19%, iar cel la șase luni, folosit la calcularea ratelor la creditele ipotecare, la 3,43%. Indicele ROBOR la nouă luni, calculat în funcție de rata dobânzii plătită la creditele atrase de către băncile comerciale de la alte bănci, și cel la 12 luni au coborât la 3,51%, respectiv la 3,58%.
Dealerii din piața monetară consideră că indicii ROBOR se vor stabiliza la finalul lunii, ca o consecință a creșterii lichidității, Finanțele urmând să achite un împrumut mai vechi, care are o valoare de 8 mliarde de lei, dar și să dea drumul la robinetul banilor pentru autoritățile locale.
Conflictul dintre Comisia Europeană și Italia, în privința creșterii anul viitor a deficitui bugetar, dorit de guvernul de la Roma, cât și incertitudinile care planează modul în care se va realiza Brexitul, au pus în umbră eșecul de săptămâna trecută al republicanilor la alegerile care s-au desfășurat la jumătatea mandatului prezidențial din SUA.
De la o apreciere la 1,15 dolari, euro a scăzut până la 1,1223 dolari, nivel care se mai înregistra la sfârșitul lui iunie trecut
Indicele compozit al bitcoin calculat de Bloomberg se plasa la finalul intervalului în jurul
valorii de 6.300 dolari.

Analiza cuprinde perioada 7 – 13 noiembrie
( Radu GEORGESCU )
Sondaj
?
ALTEX
hotel parc-a
cabinet estetica-a
spala_bine
hotel ialomita new 2013
LIVIU
SERVICE INTERNATIONAL
Copyright 2004 - 2016 © S.C. IALPRESS S.R.L.  
Ia permisul din prima!
Intrebarile DRPCIV. Mediu de invatare. Legislatie. Pregatire completa pentru categoriile A, B, C si D.