Ialomitastea
Nr. 2022, Anul , din 18-Mai-2019Categorii
Prima pagina
Editorial
Reportaj - Interviu - Anchete
Sport
Politica
Cultura - Sanatate
Zig-Zag Agerpres
Eveniment
Actualitate
Care va sa zica
Anunturi si Licitatii Publice
Mica publicitate
Contact
Horoscop zilnic
Arhiva
sc oyl company
racman-a
hotel ialomita-a
duo manager
lunca_2012
ALTEX
Prima paginaVersiune pentru tiparireRecomanda unui prieten acest articolParerile cititorilor
Marius Stan, originar din Urziceni, titlu de Doctor Honoris Causa al Universităţii Politehnice din Bucureşti

A fost pentru mine o mare onoare şi plăcere ca, împreună cu un grup de intelectuali şi oameni de cultură din Urziceni, să iau parte joi, 7 iunie, la Solemnitatea decernării Titlului de Doctor Honoris Causa al Universităţii Politehnica din Bucureşti domnului Profesor Doctor Marius Stan.

Atmosfera din Sala Senatului a fost una de zile mari, toţi cei prezenţi cunoscându-ne ca prieteni şi admiratori ai celui care ne-a primit, şi aici, cu aceeaşi atenţie şi distincţie. Gazda întâlnirii a fost Doamna Profesor doctor inginer Ecaterina Andronescu, Preşedinta Senatului Universităţii, care ne-a impresionat prin căldura şi simplitatea prezenţei sale precum şi prin înaltul său profesionalism. Domnia sa a subliniat meritele excepţionale ale omului de ştiinţă şi cercetătorului Marius Stan şi faptul că, de acum înainte, el se numără printre alte nume prestigioase din ţară şi străinătate care au primit Titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţii Politehnica din Bucureşti, între care nouă laureaţi ai Premiului Nobel.

Ascultând Laudatio pentru cariera şi profilul Profesorului Marius Stan, de la Departamentul de Securitate şi Energie Globală Argonne, SUA, personalitate academică şi ştiinţifică la nivel mondial, a doua propoziţie celor din Urziceni ne-a umplut inima de bucurie: Profesorul Marius Stan s-a născut în Urziceni, în anul 1961.

După ce domnul Marius Stan a primit însemnele Titlului Academic atât de onorant, şi după cuvintele doamnei academician Maria Zaharescu şi ale colegilor din cercetarea românească, am simţit nevoia să transmit, la acest măreţ eveniment, salutul comunităţii locale din Urziceni, unde s-a născut, s-a format şi şi-a desfăşurat prima parte a activităţii sale ştiinţifice şi de cercetare. Am evocat cu nostalgie anii când fizicienii Marius Stan şi Dan Cristea – acesta din urmă fiind profesor la Politehnică -, lucrau în laboratorul de fizică al Intreprinderii de ferite din Urziceni, unitate etalon a industriei electrotehnice din România. Cei prezenţi au primit cu satisfacţie informaţia că Domnul Profesor Marius Stan este, din anul 2016, Cetăţean de Onoare al Municipiului Uziceni, fiind un om care, încă din perioada adolescenţei şi tinereţii, a fost admirat atât pentru performanţele sale şcolare şi profesionale cât şi pentru comportamentul său exemplar.

Închei cu ultima frază din Laudatio: „Având în vedere realizările sale deosebite, pentru o carieră dedicată ca om de ştiinţă şi pedagog, în domeniul materiale noi cu aplicaţii în domeniul energetic şi în cel al componentelor electronice, carieră ce ar putea fi considerată o referinţă pentru tinerele generaţii, Universitatea POLITEHNICA din Bucureşti este onorată să acorde Dr. Marius Stan Titlul de Doctor Honoris Causa.”


( Prof. Alexandru Buleandră )
Sondaj
?
ALTEX
hotel parc-a
cabinet estetica-a
spala_bine
hotel ialomita new 2013
LIVIU
SERVICE INTERNATIONAL
Copyright 2004 - 2016 © S.C. IALPRESS S.R.L.  
Ia permisul din prima!
Intrebarile DRPCIV. Mediu de invatare. Legislatie. Pregatire completa pentru categoriile A, B, C si D.