Ialomitastea
Nr. 1043, Anul , din 29-Noiembrie-2019Categorii
Prima pagina
Editorial
Reportaj - Interviu - Anchete
Sport
Politica
Cultura - Sanatate
Zig-Zag Agerpres
Eveniment
Actualitate
Care va sa zica
Anunturi si Licitatii Publice
Mica publicitate
Contact
Horoscop zilnic
Arhiva
sc oyl company
racman-a
hotel ialomita-a
duo manager
lunca_2012
ALTEX
Prima paginaVersiune pentru tiparireRecomanda unui prieten acest articolParerile cititorilor
La ceas aniversar
Aniversarea a 95 de ani de la nașterea marelui actor, regizor și dramaturg Ion Ghelu Destelnica, precum și a 9 ani de când Biblioteca Comunală Stelnica îi poartă numele, au prilejuit sâmbătă, 6 aprilie 2017, o manifestare - maraton, manifestare ce a stat sub semnul artelor. Întâlnirea a avut loc în noul sediu al bibliotecii comunale, din satul Maltezi.
Astfel, scenete din opera dramaturgului au fost interpretate cu talent și aplomb de micii elevi ai școlii din comună, urmate de momente de jazz și poezie patriotică redate de cântăreața Mădălina Mantu și de poetul Mihăiță Macoveanu.
Toate acestea au fost succedate de seria lansărilor de carte, care au adus un plus de emoție manifestării: „Miss Univers” – autor Florentina Loredana Dalian, „10 coroane” – autor Ilie Comănița, „A – E - IOUA” – autor Constantin Gornea, „Dincolo” – autor Florin Ciocea, „Mic tratat despre îngeri, tractoriști și femei nebune” – Florin Ciocea, „Viscol fierbinte” – autor Mircea Dumitrescu, lansări care s-au îmbinat armonios cu expozițiile de pictură, grafică umoristică și fotografie.Tot sub semnul zâmbetului amuzat a stat și prezența membrilor CUC (Clubul Umoriștilor Constănțeni), epigramiști și prozatori care au lansat antologia intitulată „Prăvălia cu umor”.
N-aș putea încheia fără a aminti de prezența caldă a moderatoarei și organizatoarei acestui eveniment, doamna bibliotecar Ionelia Șerban, precum și de invitatul de onoare, actorul Radu Bogdan Ghelu, unul dintre fiii lui Ion Ghelu Destelnica și directorul fundației cu același nume.
Un amplu fotoreportaj de la fața locului, sub semnăturile umoristului Ananie Gagniuc și scriitoarei Florentina Loredana Dalian, în paginile 6 și 7.

Mariana Fășie
( )
Sondaj
?
ALTEX
hotel parc-a
cabinet estetica-a
spala_bine
hotel ialomita new 2013
LIVIU
SERVICE INTERNATIONAL
Copyright 2004 - 2016 © S.C. IALPRESS S.R.L.  
Ia permisul din prima!
Intrebarile DRPCIV. Mediu de invatare. Legislatie. Pregatire completa pentru categoriile A, B, C si D.