Ialomitastea
Nr. 1017, Anul , din 16-Martie-2019Categorii
Prima pagina
Editorial
Reportaj - Interviu - Anchete
Sport
Politica
Cultura - Sanatate
Zig-Zag Agerpres
Eveniment
Actualitate
Care va sa zica
Anunturi si Licitatii Publice
Mica publicitate
Contact
Horoscop zilnic
Arhiva
sc oyl company
racman-a
hotel ialomita-a
duo manager
lunca_2012
ALTEX
Politica
Marian Pavel este noul președinte ales al PSD Ialomița

Sâmbătă, 11 martie, a avut loc Conferința Județeană Extraordinară a PSD Ialomița, în cadrul căreia a fost ales președintele organizației județene de partid, în persoana senatorului Marian Pavel. Evenimentul, care a avut loc chiar de ziua sa de naștere, a adunat la un loc sute de delegați în sală, de la parlamentari, primari și viceprimari, până la actualul (Victor Moraru) și fostul președinte al Consiliului Județean Ialomița (Silvian Ciupercă). Invitați speciali au fost președintele PSD Liviu Dragnea și secretarul general al partidului, Codrin Ștefănescu. Ședința a fost condusă de deputatul Ștefan Mușoiu, prim vicepreședintele PSD Ialomița.
Alegerea lui Marian Pavel s-a făcut prin vot deschis, acesta fiind ales în unanimitate de către cei 350 de social-dmocrați prezenți la Conferință.

Deși în cursa pentru conducerea organizației județene a PSD Ialomița s-au înscris Marian Pavel și Victor Moraru, acesta din urmă și-a restras candidatura cu doar o zi înainte de data desfășurării alegerilor, într-o ședință internă de partid, întrucât opțiunea primarilor și șefilor de organizații locale a fost clară: senatorul Pavel.

Marian Pavel, președintele ales al PSD Ialomița:
„Stimați colegi, vă mulțumesc pentru încrederea pe care mi-ați acordat-o astăzi. Îi mulțumesc pentru prezență și celui care a fost 12 ani președintele partidului, domnul Silvian Ciupercă. Le mulțumesc domnilor parlamentari care sunt astăzi aici, din dorința lor sinceră de a vă asculta și vă mulțumesc încă o dată domnule președinte că ați venit în Ialomița.
Dragi colegi, noi ne vom mai vedea de acum încolo, mai des. Astăzi pentru mine este o onoare. Dumneavoastră ați decis ca eu să fiu cel care va coordona această echipă a PSD. Pentru mine nu va exista doar eu, ci doar noi. Sunteți obișnuiți cu ceea ce fac, cu discursuri scurte. Astăzi ar fi trebuit să am un discurs mai lung, în care să îmi expun ceea ce vreau să fac, dar o voi lăsa pentru altădată. Vă mulțumesc mult!”


Silvian Ciupercă, re ... animat?

Liviu Dragnea a subliniat că a venit cu drag în această organizație fiind curios totodată să vadă și care este atmosfera din interiorul filialei județene de partid. Acesta s-a declarat plăcut surprins să vadă că nu sunt tensiuni în organizație și că „apele” nu sunt deloc tulburi după plecarea lui Marian Neacșu, așa cum se spunea. În același context, șeful social-democraților s-a declarat bucuros să-l revadă și pe fostul președinte Silvian Ciupercă, care a fost primit cu aplauze și căruia toți i-au mulțumit pentru contribuția adusă la unitatea patidului de-a lungul anilor.

Președintele PSD, Liviu Dragnea:
„Sunt absolut sigur că veți avea un rezultat la fel de bun dacă nu cumva mai bun, o evoluție ascendentă, uniți în jurul lui Marian Pavel. Totodată, vreau să apreciez dovada de înțelepciune de ieri (n.red: de la ședința internă a PSD Ialomița) prin care, într-o manieră civilizată, s-au tranșat lucrurile pentru că dincolo de o funcție efemeră, cea mai importantă este unitatea acestui partid și concentrarea energiilor pentru dezvoltarea acestei comunități. Marian, îți doresc succes și ține aproape și de cei care au candidat împotriva ta!”

Avertisment pentru … slugile sistemului

Liviu Dragnea a fost întâmpinat cu aplauze de social-democrații ialomițeni și cu huiduieli din partea câtorva protestatari ai PNL și USR care au fluturat pancarte cu câteva mesaje anti-PSD. Discursul președintelui PSD a fost canalizat pe atacuri la adresa adversarilor politici, dar și pe avertismente către foștii colegi. Acesta a punctat faptul că PSD a fost și continuă să fie ținta unor atacuri virulente care vin pe fondul unui uriaș potențial de creștere a partidului pe care adversarii politici nu și l-au imaginat. Acesta a vorbit despre dosare măsluite, despre protocoale secrete încheiate între SRI și ÎCCJ, DNA, Parchetul General și dosarele „măsluite” făcute „prin fraudă presiune și șantaj”.

Liviu Dragnea:
„Imediat după alegerile din 2016 au început acest program nenorocit, monstruos, de demonizare a unui partid. Nu au ce să pună în loc din punct de vedere economic, social pentru că au avut la dispoziție toți anii în care au guvernat de la Revoluție încoace. Ce au pus? Tăieri de salarii, impozitări de pensii, austeriutate și descreștere economică. Până ca noi să preluăm guvernarea din ianuarie 2017, în România putem spune că a funcționat OMERTA, legea tăcerii. Foarte puțin oameni au avut curajul să spună adevărul, cu toate riscurile care s-au expus. În rest, să nu se vorbească despre adevărurile economice, să nu se vorbească despre austeritate, despre locul nostru real în Europa, despre ceea ce ar merita românii, despre protocoalele secrete din justiție, despre pervertirea actului politici, despre măsluirea alegerilor prin sufragerii, despre sărăcia în care erau impuși și ținuți fără voia lor românii, ca să nu scoată capul și să nu vorbească și să creadă că au dreptul să traiscă mai bine (...) PSD a început să vorbească. Primul pas către eliberare este să ai curajul de a vorbi. I-am remarcat și pe cei câțiva aflați afară și care aveau o pancartă pe care scria <> Da, și eu vreau! Și noi vrem! Nu mai vrem să funcționeze acest sistem care a corrupt Justiția și pe care încearcă să o corupă!
(...) Erau liste care se făceau, inclusiv cu complicitatea unora de la noi de la partid, liste cu colegi care să fie executați. Liste făcute de capii SRI-ului. Le-am transmis de la Reșița și de la Târgu Jiu: să-i țină curelele de cât o să vorbesc eu în această campanie și în acest an. Toți cei care au corupt justiția trebuie să plătească, indiferent cum îi cheamă și indiferent cine îi susține… de aici sau de afară (...) Dragii mei, de-abia am apucat să vorbim! Țineți-vă bine! Și dați mesajul acesta și foștilor noștri colegi, care nu au alt obiectiv în viață decât să înjure acest partid care i-a făcut oameni pe toți. Fără rușine! Au devenit și ei slugile sistemului. Unii erau, alții au devenit. Dar le doresc succes și încă o dată… să-i țină cureaua, că de-abia urmează!”

Pasajul de la Drajna, directivă pentru prim ministrul Dăncilă

Liviu Dragnea a declarat că mai sunt multe de făcut pentru că „țara a fost ținută zeci de ani de zile în noroi, în sărăcie și subdezvoltare” și că „ritmul e bun, trebuie să continue.” Acesta a vorbit și despre programele de dezvoltare locală depuse în Ialomița, prin PNDL 2, prin CNI, dar și alte investiții.
Bariera de la Drajna care blochează și întârzie traficul în zonă, uneori chiar și zeci de minute, a fost adusă în atenție de președintele Liviu Dagnea care a promis că v-a discuta atât cu ministrul Transporturilor cât și cu premierul Viorica Dăncilă pentru a pune pe primul loc în lista de priorități construirea unui pasaj care să degajeze traficul pe DN21. Acesta a fost de părere că nu este o investiție care nu se poată realiza, din contră, consideră că în termen de 6 luni, pasajul ar putea fi gata.
„Astăzi când am venit am văzut câte mai trebuie făcute în Ialomița. Sper ca noul ministru al Transporturilor să mă audă și să țină cont de faptul că Podul de la Drajna trebuie să fie realizat. Eu am avut noroc și nu am stat decât 5 minute, însă de prea mulți ani, românii din toată țara care tranzitează zona stau la coadă la acea barieră. În rest, banii de dezvoltare locală și celelalte investiții, în spitale, în școli, în ulițe, în drumuri, trotuare, apă, canalizare, ele curg. Dar le blocați accesul în acest județ în acest mod, cu acea barieră. Luați-o ca prioritate. O rog și pe doamna primmministru să țină cont de asta. Înțeleg că sunt studii făcute și îi rog să grăbească investiția. Trebuie deblocat accesul în acest județ”, a subliniat Liviu Dragnea care a a adus în discuție și un viitor PNDL 3 despre care a început să se vorbească tot mai mult. „A început să se vorbească serios despre un program separat pentru proiecte de racordare a localităților la rețeaua de gaze. Bani există, încă au probleme colegii primari cu două lucruri – procedurile birocratice care s-au simplificat dar nu suficient și ceva cu care nu se întâlneau înainte, lipsa companiilor care să participe la licitații. Și aici sunt două motive: unul este lipsa resursei forței de muncă, dar și lipsa companiilor care să execute aceste lucrări. Să nu uităm decapitarea unor companii românești de către DNA, ANAF, Antifraudă șamd, că așa au vrut ei. Poate companiile românești o să-și revină cât mai curând, poate văzând și acest program de investiții care funcționează foarte bine, să aibă curaj să își revină și să participe la licitații”, a precizat Liviu Dragnea.

Mocioniu, bolnav de … pontită!

Carevasăzică, PSD nu pierde deocamdată niciun parlamentar ialomițean. Despre ceilalți aleși nu se poate spune însă același lucru. Primarul Adrian Mocioniu, care și-a permis să lipsească de la Conferința partidului, sigur își face bagajele pentru următoarea oprire politică, Partidul PRO România, în condițiile în care a cam început să i se rupă creanga pe care stă. Așa că, s-au declanșat deja mișcările de trupe pentru desemnarea viitorului candidat al PSD pentru funcția de primar al Sloboziei.

#rezist, contrat puternic la Slobozia de... Faitaș

O întâlnire a pesediștilor, fie ea de taină sau nu, nu era împlinită fără să fie în stradăp și #rezist. La Slobozia au fost vreo zece … venetici, aduși cu carul de televiziune de la Realitatea tv și cu un autoturism userist de la Călărași. Cum a coborât Dragnea din jep și a urcat scările fostului cinematograf 23 August din Slobozia, rătăciții au început să scandeze: “Hoții, hoíi”, "cât de sadic poţi să fii, ca să furi de la copii", ''Codruţa, nu te lăsa'' sau ''Este încă ţara mea, nu e ţara lui Dragnea''.
Lui Dragnea și suitei sale nici că le-au păsat. În schimb, riposta au primit-o de la Faitaș, slobozean de suflet al slobozenilor mai bătrâni, de pe vremea Azotului. Câlcând apăsat pe picioarele-i bolnave, a ridicat bastonul și le-a ținut piept #reziștilor de unul singur.
De notat că Faitaș n-a fost invitat de onoare la întâlnirea PSD-ului, ci doar așa, un trecător pe stradă. [citeste]
Pleacă sau nu pleacă din PSD deputatul Andrei Pop?

Aceasta este întrebarea care a stat pe buzele multora în ultimele luni. În discursul său de la Conferința Județeană a PSD de sâmbăta trecută, tânărul deputat Andrei Pop a lăsat să se înțeleagă că nu pleacă din partidul care l-a propulsat direct în Parlamentul României. Parlamentarul a ținut să clarifice aspecte legate de zvonurile din ultima perioadă, potrivit cărora s-ar îndrepta către partidul lui Victor Ponta - PRO România, pentru a-i fi alături lui Marian Neacșu, cel care l-a pus pe liste în locul său după ce acesta a fost exclus din partid.

La evenimentul organizat de social-democrați, acesta a declarat că este „compatibil cu social-democrația” și că nu pleacă nicăieri. În atare situație, Marian Neacșu își poate lua adio de la tânărul parlamentar care pare că rămâne ferm pe poziții și nu se dă dus cu una, cu două în altă barcă.

„În ultima vreme am fost ținta unor atacuri, și nu doar eu, indirect și familia mea, lucruri cu care nu sunt de acord și pe care nu le accept. Mulți s-au așteptat în ultima perioadă ca eu să plec la alt partid, odată cu celebrul conflict intern în urma căruia Marian Neacșu a fost dat afară din PSD. Cumva am fost împins de la spate, prin presiuni, prin apariții bine ticluite în presă. Eram deja plecat în unele articole fără ca eu să știu acest lucru. Prin urmare, trebuie să clarificăm câteva aspect.

<< De acest partid mă leagă mai multe lucruri>>

În primul rând, sunt deputat de Ialomița, ales de către ialomițeni, față de care am cea mai mare datorie și responsabilitate. Nu față de funcții efemere.
În al doilea rând, sunt membru al PSD. Am fost pus la zid, tot în presa locală, că începutul carierei mele politice a fost scurt, în alt partid în care, de altfel, nu am activat niciodată și nici nu am aderat public. Cred că nu suntem puțini cei care și-au găsit locul în PSD. De acest partid mă leagă mai multe lucruri”, a clarificat deputatul Andrei Pop, care a mai spus că apetitul său pentru lumea politică l-a descoperit încă de pe vremea când era copil. Sigur, atunci vedea și înțelegea prea puțin, însă, spre norocul său și-a petrecut și încă are șansa să-și petreacă timpul alături de o familie care s-a dedicat binelui public.

Negând vehement plecarea sa din partidul care l-a consacrat, acesta a mai spus că unul dintre reperele sale publice (dar și umane) este Ioan Pinter, fostul primar al municipiului Slobozia. “Eu sunt astăzi aici, cu voi toți, indiferent de doleanțele unora sau altora, eu nu renunț la angajamentele luate”, a conchis Andrei Pop. [citeste]
Sondaj
?
ALTEX
hotel parc-a
cabinet estetica-a
spala_bine
hotel ialomita new 2013
LIVIU
SERVICE INTERNATIONAL
Copyright 2004 - 2016 © S.C. IALPRESS S.R.L.  
Ia permisul din prima!
Intrebarile DRPCIV. Mediu de invatare. Legislatie. Pregatire completa pentru categoriile A, B, C si D.