Ialomitastea
Nr. 993, Anul , din 13-Septembrie-2018Categorii
Prima pagina
Editorial
Reportaj - Interviu - Anchete
Sport
Politica
Cultura - Sanatate
Zig-Zag Agerpres
Eveniment
Actualitate
Care va sa zica
Anunturi si Licitatii Publice
Mica publicitate
Contact
Horoscop zilnic
Arhiva
sc oyl company
racman-a
hotel ialomita-a
duo manager
lunca_2012
Prima pagina
Rezultate fotbal ialomițean în week-end

Liga 3: Unirea Slobozia, victorie în deplasare cu scor de neprezentare

SC Popeşti Leordeni - Unirea Slobozia 0-3.
Au înscris Vasile Bucă (47) și Mihăiţă Năstase (51, 82).

Liga 4: Măcel la Doja și la Ciulnița

Rezultate Etapa 2

CS Amara – Voința Maia 4-7
Recolta Gh. Doja – Recolta Bărcănești 11-1
Viitorul Axintele – FC Urziceni 3-1
Abatorul Slobozia – Victoria Țăndărei 1-0
Recolta Gh. Lazăr – CSM Fetești 3-3
Victoria M. Buzău – Spartacus Iazu 5-3
Bărăganul Ciulnița – Unirea Grivița 9-0
Secunda Adâncata – Unirea Ion Roată 6-0

Liga 5 Seria I: Orezu, singura victorie în deplasare

Rezultatele etapei

FC Traian- Gloria Ograda 2-1
Victoria Bordușani- Unirea Mihail Kogălniceanu 1-1
FC Movila- Recolta Săveni 3-0
Unirea Scânteia - Gloria Gura Ialomiței 5-1
Dunărea Giurgiu- Orezu 1-4
Albești 08- Flacăra Andrășești 5-3
Agronomia Bucu- Rapid Perieți 5-2
Abatorul II Slobozia- Inter Stelnica 5-1

Liga 5 Seria II: Nou promovata Unirea Gârbovi scoate un egal la Viitorul Moldoveni

Rezultatele etapei

Recolata Malu Roșu- Unirea Sărățeni 4-4
Viitorul Moldoveni- Unirea Gârbovi 2-2
Înfrățirea Jilavele- Voința Reviga 3-1
Avântl Grindu- FC Dridu 2-2
Stăruința Broșteni- Progresul Sf. Gheorghe 0-2
Victoria Roșiori- Voința Cocora 0-3
AS Căzănești- Juventus Borănești (nu s-a disputat, AS Căzănești s-a retras din campionat)
Coșereni- Olimpia Rădulești 3-1

Liga 6 seria I: Pace deplină la Bucu între Real și Agronomia II

Rezultatele etapei

Real Bucu – Agronomia Bucu 4-4
Valea Ciorii – Diana Scânteia 1-1
Ialomița Sudiți – Spicul Mărculești 1-5
Viitorul Ialomița (Slobozia) – Real Gimbășani 0-2

Liga 6 seria II: Spicul Colilia e pe val

Rezultatele etapei

Avântul Rovine – Bărăganul II Ciulnița 1-2
Fair Play Sl. Nouă – AS Ciochina 4-7
Spicul Miloșești – Spicul Colilia 0-6
Recolta Buești – CS II Amara 3-3

Liga 6 seria III: Fulgerul Fierbinți se afundă

Rezultatele etapei

Libertatea Sălcioara – Fulgerul Fierbinți 4-2
Athletic Valea Măcrișului – Viitorul Rași 2-2
Înfrățiresa II Jilavele – Gloria Alexeni 4-1 [citeste]
Despăgubirea crescătorilor de porci afectați de Pesta Porcină Africană

Începând de luni, 10 septembrie 2018, vor fi achitate sumele pentru despăgubirea crescătorilor de porci afectați de Pesta Porcină Africană (PPA), din localitățile în care a fost confirmat virusul PPA și s-a aplicat măsura uciderii preventive a suinelor, în vederea limitării răspândirii acestuia.
În comuna Giurgeni s-au plătit despăgubiri în cuantum de 237 mii lei, pentru un efectiv de 283 suine ucise preventiv aferente pentru 108 de proprietari. Plata s-a efectuat prin virament bancar pentru 78 proprietari, iar pentru 30 de proprietari, plata s-a efectuat prin grija casierului DSVSA Ialomița, care s-a deplasat în localitatea Giurgeni însoțit de o echipă a Inspectoratului de Jandarmi Ialomiț.
În comuna Gura Ialomiței s-au plătit despăgubiri în cuantum de 239 mii lei, pentru un efectiv de 316 suine ucise preventiv aferente pentru 131 de proprietari. Plata s-a efectuat prin virament bancar pentru 84 proprietari, iar pentru 47 de proprietari plata se va efectua prin grija casierului DSVSA Ialomița, care se va deplasa în localitatea Gura Ialomiței însoțit de o echipă a Inspectoratului de Jandarmi Ialomița.
De asemenea, DSVA Ialomița anunță faptul că au fost alocate toate fondurile necesare pentru plata despăgubirii tuturor proprietarilor ale căror animale au fost ucise preventiv, acțiunea fiind în desfășurare.

În județul Ialomița, valoarea sumelor solicitate de la Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor pentru plata despăgubirilor celor afectaţi de Pesta Porcină Africană se ridică la 7.152.000 de lei, reprezentând dosare de evaluare aferente despăgubirilor pentru un număr de 2.465 de exploataţii, pentru 9.239 animale. Dintre acestea, se află în curs de finalizare evaluarea unui număr de 950 de dosare, cu o valoare totală de 3.092.000 lei.
Despăgubirile se vor acorda în ordinea localităților în care s-a efectuat uciderea preventivă a suinelor, începând cu localitatea Giurgeni, și cu respectarea prevederilor Hotărârii Guvernului nr. 1214/2009 privind metodologia pentru stabilirea şi plata despăgubirilor ce se cuvin proprietarilor de animale tăiate, ucise sau altfel afectate în vederea lichidării rapide a focarelor de boli transmisibile ale animalelor.
Potrivit normativului, uciderea preventivă reprezintă ”măsura excepțională aplicabilă în cazul suspiciunii/confirmării, în condițiile legii, a unui focar de pestă porcină africană într-o unitate administrativ-teritorială sau pe o arie teritorială determinată, stabilită prin ordin al prefectului, în calitate de conducător al unitățtii locale de decizie din cadrul centrului local de combatere a bolilor”.
Fondurile necesare se asigură din bugetul Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, prin Direcția Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Ialomița, în limita prevederilor bugetare aprobate acestei instituţii, precum şi din fondurile aprobate cu această destinaţie, prin deciziile Comisiei Europene.[citeste]
Proiecte europene de anvergură, la Scânteia: Un milion de euro pentru copii

Fondurile europene au fost „mană cerească” pentru autoritățile locale care au avut standarde înalte în ceea ce privește condițiile în care se efectuează actul educațional și cel medical în mediul rural. Reabilitarea, modernizarea și dotarea cu echipamente didactice moderne au fost mult mai ușor de realizat. Proiectele în acest sens depuse prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) și Programul Operațional Capital Uman (POCU) au ajutat autoritatea locală din Scânteia să aibă unități de învățământ și un cabinet medical cu condiții dintre cele mai bune. Primarul Georgeta Ilie se declară mulțumită de ceea ce a realizat în materie de unități de învățământ într-un mandat și jumătate de când se află în fruntea comunității.

Rep.: Dna primar, unitățile de învățământ din comuna dvs sunt printre puținele din județ care arată foarte bine. Cum ați reușit?
Pr. Georgeta Ilie: Cu foarte multă muncă, implicare și responsabilitate. Mi-am dorit, atât eu cât și Consiliul local, să avem școli și grădinițe care să funcționeze bine și care să se ridice la cele mai înalte standarde europene. Școala din Scânteia arată foarte bine și am reușit să o dotăm prin POCU. Am renovat unul dintre corpuri prin PNDL, cât de curând îi vom face și recepția, unde am construit grupuri sanitare interioare, am montat o centrală pe lemne. Chiar s-a lucrat.

Rep.: Cum ați reușit să achiziționați echipamentele didactice, pentru că toată lumea se plânge că nu sunt fonduri? Mai mult decât atât, am înțeles că le puteți oferi copiilor și o masă la prânz?

Pr. Georgeta Ilie: Proiectul privind achiziția echipamentului didactic a fost realizat prin POCU, acesta fiind de fapt mult mai amplu, pentru că avem inclus și progamul „Școala după școală”. În cadrul aceluiași proiect vom lucra și cu părinții pentru a-i conștientiza că educația este prioritară, motiv pentru care am încercat să-i atragem într-un fel. Doar am demarat proiectul în cadrul căruia am inclus și o masă la prânz pe care să o oferim copiilor.

Rep.: Câți copii din Sânteia și Iazu mai merg la grădiniță și la Școală?

Pr. Georgeta Ilie: Avem aproximativ 460 de copii. De la Iazu avem puțini...o singură clasă de grădiniță și o clasă simultan, deși am renovat clădirea în 2012 și arată foarte bine. Are toate condițiile. O parte dintre copiii de gimnaziu îi aducem la Scânteia, dar nu asta este problema pentru că avem microbuz școlar.
Grădinița a fost renovată anul trecut, cu mobilier nou, cu centrală pe lemne și vă spun că puține grădinițe din mediul rural arată ca a noastră. Nu vreau să mă laud, dar, din 2012 de când am preluat mandatul, obiectivul meu a vizat unitățile de învățământ. Grădinița și Școala Iazu sunt făcute cu fonduri proprii, din bugetul local, pentru că PNDL s-a deschis mai târziu. Ca valoare, efortul pentru reabilitarea grădiniței a fost destul de mare deși am plătit doar constructorul, iar materialele le-am achiziționat în regie proprie. Să vă explic: proiectul era de 5 miliarde lei vechi și am reușit să îl implementăm cu 3,5 miliarde lei vechi. Este clar că un constructor nu face uncă patriotică, dar nici noi n-am avut prosibilități așa că ne-am mobilizat și lucrurile au ieșit foarte bine. Am reușit și le-am făcut și un spațiu de joacă, în față, atât la școală, cât și la grădiniță.. Ne-am axat pe educație și, zic eu, că am reușit să facem ce ne-am propus.

Rep.: Mai oferiți-ne câteva detalii. Care a fost valoarea proiectului, dacă aveți prezență mai mare la orele de curs?

Pr. Georgeta Ilie: Valoarea proiectului privind reabilitarea școlii a fost de circa 8 miliarde lei vechi, POCU include nu numai mobilierul. Am avut și noi o parte de co-finanțare la proiect de 2% dintr-un total de aproximativ un milion de euro.
Și, da, copiilor a început să le placă la școală, mai ales că prin POCU le-am achiziționat și niștetablete. Am încercat să le creăm cât mai multe condiții, cât mai multe facilități numai să vină la școală și să învețe.

Rep.: Ne-ați vorbit despre realizările pe parte de educație și unități de învățământ. Ce ne puteți spune despre proiectul privind înființarea unui centru de permanență? Am văzut că se lucrează de zor în acest sens, la propriu

Pr. Georgeta Ilie: Mai întâi aș vrea să să vorbesc despre dispensarul medical pe care l-am reabilitat. În acel imobil funcționează acum, în cele mai bune condiții, un cabinet medical și o farmacie. Tot acolo mai avem două spații disponibile pe care vrem să le scoatem la licitație tot cu destinație medicală. Ne-am gândit la un cabinet stomatologic și celălalt tot cabinet medical să fie, poate se va oferi cineva să facă ceva acolo. Am avut propuneri să facem un notariat, dar într-o clădire care are destinație de servicii medicale, nu poate funcționa un notariat. Mai mult decât atât, se pare că au apărut niște programe pentru dotarea acestora. Ne interesăm acum să vedem ce presupune mai exact, pentru că un cabinet stomatologic ar prinde bine cetățenilor de la noi.
În ceea ce privește centrul de permanență de care m-ați întrebat, aș vrea să vă spun că, într-adevăr, avem un proiect depus pentru cabinet medical și înființarea unui centru de permanență la care se lucrează deja și care este foarte important atât pentru noi, cetățenii, dar și pentru Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean de Urgență Slobozia care va fi degrevat de anumite cazuri. Sunt foarte mulți cetățeni din localitățile vecine cărora le este greu să se deplaseze la Țăndărei sau la Slobozia și ne-am gândit că unul la noi ar fi eficient.

Rep.: Care este valoarea proiectului și de unde aveți banii?

Pr. Georgeta Ilie: Suma pentru acest proiect este de vreo 13 miliarde lei vechi iar proiectul se va realiza tot prin PNDL în cadrul căruia am cuprins dotarea cu tot ce presupune un ajutor de urgență. În weekend, dacă ai o problemă, ai făcut o lipotimie, nu te mai duci până la Slobozia.
Este o cheltuială administrativă, într-adevăr, dar ne asumăm. Noi vom întreține clădirea, dar ca și servicii sanitare și personal se va ocupa CJAS Ialomița. Am avut niște discuții neoficiale cu reprezentanții Casei și am fost încurajați în acest sens. Ideea a prins tot pe considerentul că vom degreva puțin UPU din cadrul SJU Slobozia.

SURSA: Realitatea Ialomițeană Online [citeste]
Alte titluiri la Prima pagina
Proiect european de succes la Valea Ciorii
Libertatea politică, în hlamidă juridică!
BLITZ
Finanțare europeană pentru proiectul ”Construire adăpost pescăresc pentru îmbunătățirea siguranței pescarilor” la Giurgeni
Nicu Pericli, președintele PMP Ialomița: "Continuăm strângerea de semnături pentru alegerea primarilor în două tururi de scrutin"
De-a baba oarba cu mareșalii României
Acesta nu este genul de just
Cursuri organizate de Școala Națională de Meserii la Slobozia
Euro trage un pui de somn la 4,64 lei
Românii din Diaspora, jigniți de un preot: “Cei care pleacă sunt pleavă”
mica publicitate
Fotbal Club Slobozia organizează selecții pentru echipele de băieți și fete
Parcare cu plată pentru TIR-uri, la Fetești
Comunicat de presă privind copiii beneficiari ai pensiei de urmaș
Comunicat de presă privind copiii beneficiari ai pensiei de urmaș
Primăria Municipiului Fetești a demarat proiectul “Formare, Dezvoltare, Responsabilizare pentru prevenirea corupției și asigurarea eticii și integrității în administrația publică a Municipiului Fetești”
La Muzeul Naţional al Agriculturii. Parfum de țară la oraș
loc
Sondaj
?
hotel parc-a
cabinet estetica-a
spala_bine
hotel ialomita new 2013
LIVIU
SERVICE INTERNATIONAL
Copyright 2004 - 2016 © S.C. IALPRESS S.R.L.  
Ia permisul din prima!
Intrebarile DRPCIV. Mediu de invatare. Legislatie. Pregatire completa pentru categoriile A, B, C si D.