Ialomitastea
Nr. 1001, Anul , din 8-Noiembrie-2018Categorii
Prima pagina
Editorial
Reportaj - Interviu - Anchete
Sport
Politica
Cultura - Sanatate
Zig-Zag Agerpres
Eveniment
Actualitate
Care va sa zica
Anunturi si Licitatii Publice
Mica publicitate
Contact
Horoscop zilnic
Arhiva
sc oyl company
racman-a
hotel ialomita-a
duo manager
lunca_2012
Prima pagina
REZULTATELE DE DUMINICĂ ÎN LIGA 4 ȘI LIGA 5 SERIA I

FOTBAL, LIGA 4

Secunda Adâncata doar egal la Viitorul Axintele, Bărăganul Ciulnița pierde la Abatorul Slobozia, Recolta Gh. Doja revine în fotoliul de lider

REZULTATELE ETAPEI
Victoria Țăndărei – CS Amara 2-1
FC Urziceni – CSM Fetești 3-0
Recolta Bărcănești – Spartacus Iazu 3-2
Voința Maia – Unirea Grivița 7-1
Recolta Gh. Doja – Unirea Ion Roată 10-0
Viitorul Axintele – Secunda Adâncata 4-4
Abatorul Slobozia – Bărăganul Ciulnița 3-2
Recolta Gh. Lazăr – Victoria Munteni Buzău 2-6

FOTBAL LIGA 5 – SERIA I

Orezu, care putea să fie lider măcar pentru o zi, pierde la Săveni și rămâne pe locul trei


REZULTATELE ETAPEI


Gloria Gura Ialomiței – FC Traian 3-3
Recolta Săveni – Orezu 2-1
Unirea M. Kogălniceanu a stat
Gloria Ograda – Rapid Perieți 5-3
Victoria Bordușani – Inter Stelnica 1-2
FC Movila – Abatorul II Slobozia se joaca duminica
Unirea Scânteia – Agronomia Bucu 8-4
Dunărea Giurgeni – Albești 2-1
[citeste]
Au fost semnate primele şase contracte de finanţare nerambursabile în cadrul implementării Programului Judeţean de Dezvoltare Locală

Joi, 1 noiembrie, a avut loc o conferință de presă privind semnarea primelor şase contracte de finanţare nerambursabile în cadrul implementării Programului Judeţean de Dezvoltare Locală, eveniment la care a aparticipat și Daniel Ganea, director Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Ialomiţa (A.D.I.).

Programul de Dezvoltare Județeană are ca scop îmbunătăţirea continuă a calităţii vieţii locuitorilor judeţului Ialomiţa, a generaţiilor prezente şi viitoare, prin dezvoltarea de comunităţi rurale și urbane sustenabile, capabile să gestioneze şi să utilizeze resursele în mod eficient, pe zone de potenţial economic și pe zone de prioritate, asigurând prosperitatea, protecţia mediului şi coeziunea socială. La eveniment au fost prezenţi membri ai Consiliului de Administraţie ai A.D.I., reprezentanţii legali ai Unităţilor Administrativ Teritoriale (U.A.T.) beneficiare, persoane cu funcţii de conducere din cadrul Consiliului Judeţean Ialomiţa, precum şi angajaţi din cadrul A.D.I. Judeţul Ialomiţa, prin Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Ialomiţa își propune să sprijine proiecte care vizează investiţii de infrastructură de interes local, de dimensiuni reduse ca volum, care nu îndeplinesc criteriile de eligibilitate din cadrul altor programe de finanţare nerambursabilă.
Cele şase proiecte care au fost semnate au ca obiect finanţarea unor investiţii de infrastructură de interes local, vizând diferite domenii specifice astfel:
- U.A.T. Jilavele, în cadrul proiectului aprobat îşi propune realizarea unui teren de minifotbal de 892 mp;
- U.A.T. Roşiori urmăreşte reabilitarea şi modernizarea acoperişului clădirii primăriei Comunei Roşiori, în suprafaţă de 415 mp;
- U.A.T. Drăgoeşti doreşte modernizarea reţelei de drumuri stradale din Comuna Drăgoeşti în lungime de 3,4 km;
- U.A.T. Perieţi, prin implementarea proiectului Îmbunătăţirea serviciului de salubritate în Comuna Perieţi;
- U.A.T. Săveni va moderniza 1,03378 km străzi locale în Comuna Săveni;
- U.A.T. Traian va înfiinţa un teren de sport multifuncţional în incinta Şcolii Profesionale Traian având suprafaţa de 968 mp;
Valoarea totală a cererilor de finanţare aferente celor şase contracte semnate este de 2.109.571,27 lei din care contribuţia proprie a beneficiarilor este de 1.015.408,11 lei, iar valoarea nerambursabilă acordată de judeţul Ialomiţa prin Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Ialomiţa este de 1.094.163,16 lei, reprezentând un procent de 51,87% din valoarea totală a cererilor de finanţare aprobate.
Suma contractelor de finanţare semnate reprezintă un procent de 21,88% din suma totală alocată pentru Planul Judeţean de Dezvoltare Locală de către Consiliul Judeţean Ialomiţa de 5.000.000 lei, drept pentru care beneficiarii eligibili pot depune cereri de finanţare în cadrul acestui apel de proiect până în momentul epuizării alocării financiare, dar nu mai târziu de 31.12.2018. [citeste]
BLITZ
Udrea, abandonată de Băsescu

„Să știți că sunt unul care vorbește cu ea în fiecare zi, mă duc la ea în arest, am fost la ea acasă în arestul la domiciliu. Am nimerit când erau avocații. Încerc să o conving că nu am abandonat-o”. Asta ne spunea Băsescu în februarie 2015, pe vremea când Udrea era condamnată în arest la domiciliu. În aprilie 2015 a fost mutată la Penitenciarul Târgșor, iar Băsescu a reacționat vehement: „Justiția e călare pe politicieni la sfârșitul mandatului meu, nu cum era la început, când politicienii erau pe ea”. Adică cum era călare Băsescu pe Dan Voiculescu și pe alții care i se opuneau. După condamnarea la șase ani cu executare, Băsescu a afirmat că Elena Udrea nu a primit nicio geantă cu bani și nu a săvârșit niciun abuz în serviciu. Asta înseamnă că dacă primea o geantă cu bani, primul care știa era Băsescu, care trebuia să-i numere? Din februarie 2018 Udrea se află în Costa Rica, unde a născut o fetiță, dar este arestată pentru două luni, executând pedeapsa până când se va decide extrădarea. Băsecu a uitat-o cu totul. Ar putea să-i facă o vizită la penitenciar, să-i aducă pamperși, suzete, biberoane și alte lucruri, că doar știe de la nepoți de ce este nevoie, dar probabil că îl macină gelozia și a abandonat-o.

Guvernul, receptiv la lepră

Scriam recent cât de greu o duc pacienții leprozeriei de la Tichilești, județul Tulcea, ultima rămasă activă în întreaga Europă. Deși aici au rămas doar zece pacienți între 50 și 90 de ani, fecare este nevoit să mănânce zilnic în valoare de 11 lei. Această sumă trebuia să acopere trei mese pe zi. Impresionați și dezgustați de statul român, mai mulți oameni de bine au umplut o dubă cu legume, fructe, conserve, cereale, dulciuri și altele și au dus-o pacienților. Impresionat, imediat, a reacționat și guvernul, care a aprobat majorarea alocației de la 11 lei la 20 lei. Asta în condițiile în care dețiunuții din penitenciare primesc 33 de lei pe zi. Odată cu scumpirea gazelor, a energiei electrice și a benzinei, automat cresc și prețurile și se va ajuge tot la 11 lei pe zi. Protocolul la guvern pentru o ședință alocă fiecărei persoane 45 lei pentru cafele, răcoritoare, apă plată și minerală, răcoritoare, fursecuri etc., cu toate că niciunul nu suferă de lepră. Că printre ei sunt și lepre, asta e altceva.

Treceți pe caras

Ai fost la o nuntă sau la o petrecere, așa, și ce ai mâncat? Printre altele și somon afumat. Asociația „Pro Consumatori” avertizează că 76 la sută din somonul afumat este de crescătorie și numai 12 la sută provine din ferme piscicole certificate. În fermele piscicole din Norvegia, de unde îl importăm, se folosesc anual 76.000 tone substanțe chimice pentru combaterea paraziților, lucru ce poate produce consumatorilor cancer și afecțiuni cardiovasculare. Așadar, lăsați fandoseala cu somon și treceți pe caras.
[citeste]
Alte titluiri la Prima pagina
BON JOVI revine în România!
SPAȚIU DE ÎNCHIRIAT ÎN SLOBOZIA
CONCURS ORGANIZAT DE PRIMĂRIA MUNICIPIULUI FETEȘTI
SCRIMĂ. Rezultat de excepție pentru juniorul George Dragomir de la CS Slobozia: Locul II la Cupa Mondială de la Soci (Rusia)
Nouă godaci infestați cu pestă porcină africană depistați la Amara
REZULTATELE DE DUMINICA IN LIGA 5 SERIA II ȘI LIGA 6
Filme la Casa de Cultură a Municipiului Slobozia
Sondaj
?
hotel parc-a
cabinet estetica-a
spala_bine
hotel ialomita new 2013
LIVIU
SERVICE INTERNATIONAL
Copyright 2004 - 2016 © S.C. IALPRESS S.R.L.  
Ia permisul din prima!
Intrebarile DRPCIV. Mediu de invatare. Legislatie. Pregatire completa pentru categoriile A, B, C si D.